סקירה כללית של גביע העולם למועדונים
גביע העולם למועדונים הוא תחרות שנתית יוקרתית המאגדת את המועדונים הטובים ביותר מכל יבשת כדי להתחרות על התואר אלופי עולם המועדונים. הטורניר מתקיים מדי שנה בחודש דצמבר, כאשר קבוצות מאופ"א, הקונפדרציה האפריקאית, קונפדרציית הכדורגל של אסיה, CONCACAF וה-CONMEBOL משתתפים כולן. הטורניר מורכב משבע קבוצות בסך הכל, כאשר הזוכה מוכתר לאלופי העולם של המועדון.
הטורניר מאורגן על ידי התאחדות הכדורגל הבינלאומית (FIFA) ונחשבת כאחת התחרויות הבינלאומיות היוקרתיות ביותר בכדורגל מועדונים. הטורניר מציע הזדמנות ייחודית לכמה מהקבוצות הטובות בעולם לבחון את יכולתן זו מול זו, כשהזוכה יוכתר לאלופי עולם המועדונים.
גביע העולם למועדונים הוא תחרות חדשה יחסית, שנוסדה רק בשנת 2000. הטורניר נשלט על ידי קבוצות אירופיות, כאשר שבע מתוך עשרת הזוכים הקודמים הגיעו מאירופה. התחרות גדלה בפופולריות עם השנים, עם יותר ויותר קבוצות להוטות לקחת חלק בטורניר.
היסטוריה של גביע העולם למועדונים
גביע העולם למועדונים נערך לראשונה בשנת 2000, כאשר הטורניר הראשון נערך בברזיל. הטורניר היה בתחילה רומן של ארבע קבוצות, כאשר הזוכים הוכתרו לאלופי העולם של המועדון. התחרות גדלה מאז, כשמספר הקבוצות גדל לשבע ב-2005.
המנצחים הראשונים בטורניר היו קורינתיאנס, שניצחה בגמר את ואסקו דה גאמה 4-3. מאז, התחרות נשלטת על ידי נבחרות אירופיות, כאשר שבעה מתוך עשרת הזוכים הקודמים הגיעו מאירופה. הקבוצה המצליחה ביותר בתולדות הטורניר היא ברצלונה הספרדית, שזכתה בטורניר שיא שלוש פעמים.
הטורניר גדל בפופולריות עם השנים, עם יותר ויותר צוותים להוטים לקחת חלק. כתוצאה מכך, הטורניר הפך תחרותי יותר, כאשר הקבוצות הטובות ביותר מכל יבשת נאבקות בו על תואר אלופי העולם למועדונים.
קבוצות הכשירות למונדיאל למועדונים
שבע הנבחרות המעפילות למונדיאל למועדונים הן האלופות של כל אחת משש הקונפדרציות היבשתיות, בתוספת האומה המארחת. הקבוצות שיעפילו לטורניר נקבעות לפי דירוג העולם של פיפ"א, כאשר שש הקבוצות בדירוג הגבוה ביותר מכל יבשת מעפילות לטורניר.
הקבוצות שיעפילו לטורניר הן כדלקמן:
UEFA: זוכי ליגת האלופות הקונפדרציה האפריקאית: זוכי ליגת האלופות קונפדרציה הכדורגל האסייתית: זוכי ליגת האלופות של AFC CONCACAF: זוכי ליגת האלופות CONMEBOL: זוכי גביע ליברטדורס האומה המארחת: הקבוצה המדורגת הגבוהה ביותר מהמדינה המארחת
הקבוצות שמעפילות לטורניר הן לרוב מהטובות בעולם, כאשר קבוצות כמו ברצלונה, ריאל מדריד, באיירן מינכן ויובנטוס כולן נטלו חלק בטורניר בשנים האחרונות.
פורמט וחוקים של גביע העולם למועדונים
הפורמט של גביע העולם למועדונים דומה לזו של טורניר כדורגל רגיל, כאשר קבוצות משחקות בשלב קבוצתי בסיבוב סיבובים ואחריו שלב נוקאאוט. הטורניר מורכב משבע קבוצות בסך הכל, כאשר שתי הקבוצות המובילות מכל קבוצה עולות לשלב הנוקאאוט. שלב הנוקאאוט מורכב מחצי גמר וגמר, כאשר הזוכה בגמר מוכתר כאלוף העולם של המועדון.
הטורניר פועל לפי הכללים והתקנות הרגילים של הכדורגל, כאשר הקבוצות משחקות שתי מחציות של 45 דקות. הקבוצות רשאיות לבצע שלושה חילופים בכל משחק, כאשר לקבוצות יש אפשרות להשתמש במחליף רביעי בתוספת הזמן. השימוש בווידאו עוזרי שופטים (VAR) מותר גם בטורניר, כאשר לשופט יש סמכות לבחון כל החלטה שיקבל במהלך המשחק.
הזוכים הקודמים בגביע העולם למועדונים
גביע העולם למועדונים נערך מדי שנה מאז שנת 2000, כאשר עד כה הוכתרו עשרה זוכים. הקבוצה המצליחה ביותר בתולדות הטורניר היא ברצלונה הספרדית, שזכתה בטורניר שיא שלוש פעמים. שאר הזוכות הקודמות בטורניר הן קורינתיאנס (2000 ו-2012), אינטרנסיונל (2006), מילאן (2007), מנצ'סטר יונייטד (2008), אינטרנציונלה (2010), סנטוס (2011), באיירן מינכן (2013), ריאל מדריד (2014, 2016 ו-2017), ו-Kashima Antlers (2018).
סיכויי ההימורים במונדיאל מועדוני פיפ"א
גביע העולם למועדונים הוא אחד הטורנירים הפופולריים ביותר בכדורגל וככזה, יש שוק עצום להימורים על הטורניר. הטורניר הוא תחרותי ביותר וככזה, סיכויי ההימורים הם לעתים קרובות מאוד צמודים. ההימור הפופולרי ביותר הוא המנצח הגמור, כאשר ברצלונה, ריאל מדריד ובאיירן מינכן כולן מועדפות לזכייה בטורניר.
הטורניר הוא פופולרי גם להימורים על משחקים בודדים, כאשר הסיכויים משתנים לרוב בהתאם לכוחן של הקבוצות. כתוצאה מכך, חשוב לעשות את המחקר שלך לפני ביצוע הימור, מכיוון שהסיכויים עשויים להיות שונים מאוד בהתאם לצוותים המעורבים.